Je matras, het belangrijkste onderdeel van je nachtrust

Goed slapen begint bij een passend matras. Of het nu is voor een boxspring, spiraal of lattenbodem.
Nachtleven biedt een uitgebreide collectie aan hoogwaardige matrassen. Naast topkwaliteit matrassen van gerenommeerde merken als Auping, Serta, Van Landschoot en Polypreen bieden wij ook een aantal zelf ontwikkelde matrassen aan.

Het perfecte matras? Dat is persoonlijk en daarom voor iedereen anders.

Waar let je op bij de keuze van een matras?

Materiaal.
Je kan kiezen uit diverse materialen: matrassen gemaakt van een kern van pocketvering, multi-pocketvering, latex of druk verlagend traagschuim.
Ieder materiaal heeft haar eigen unieke beleving, eigenschappen en comfort. Daarnaast heb je de keuze voor een vaste of afneembare hoes.

Hardheid.
Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden, afhankelijk van uw lichaamsgewicht, lengte, postuur en persoonlijke voorkeur. Het ideale matras ondersteund uw lichaam en is comfortabel, waarbij schouders en heupen comfortabel in het matras ‘weg zakken’, terwijl de onderrug goed ondersteund wordt.

Keuzes.
Wij helpen je met het maken van de juiste keus: een lekkere zachte matras of juist een stevige. Van natuurlijke materialen als katoen, wol en natuurrubber òf juist een volledig synthetische uitvoering, in verband met je allergie. We luisteren naar uw wensen en laten je vooral ervaren hoe een matras ligt.

Gewicht of postuur? In veel beddenwinkels wordt alleen gekeken naar het gewicht. Dit betekent dat een man sneller een steviger matras aangeraden krijgt dan zijn vrouwelijke partner. Maar mannen zijn meestal langer en breder, wij geloven dat daar niet per sé een stevigere matras bij hoort. De verdeling van het gewicht bij mannen is nu eenmaal anders dan bij vrouwen. Wij kijken dan ook naar de combinatie van de partners die een bed kopen en wat het beste bij jullie past.

Eén grote matras? Wij zijn een voorstander van tweepersoonsmatrassen. Een tweepersoonsmatras kan niet uit elkaar schuiven, het midden van het bed blijft een lekkere gezellige plek én het is gemakkelijker op te maken. Ook zitten er in het midden geen zijbalken, waardoor je effectief meer écht matras hebt.

En mocht je echt niet op dezelfde hardheid uitkomen, zijn er altijd nog zogeheten partnermatrassen. Zo heb je links en rechts een eigen interieur, zonder die vervelende spleet in het midden.

Nieuwsgierig geworden? Nachtleven heeft matrassen van o.a.: Auping, Van Landschoot, Polypreen, Serta en Maxtras.

Kom langs in de winkel

Behalve comfortabele bedden bieden wij ook comfortabele tijden om onze winkel te bezoeken: buiten onze ruime openingstijden om ( zie onder ) kun je ook ’s avonds op afspraak langskomen.

Neem daarvoor contact op om een afspraak te maken.